Άρθρο Λακωνικός

Άρθρα
Spread the love
586 Views

Άρθρο Λακωνικός

Λακωνικός (Αντώνης), μας έρχεται από τα στενά της Κρήτης. Γιατί το nickname ”Λακωνικός”, ο ίδιος απαντάει στο hip hop dromologio τα εξής : Ο λακωνισμός είναι ένας τρόπος λεκτικής έκφρασης που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Σπάρτη και πρακτικά επιτύγχανε το να χωράνε μεγάλα νοήματα σε μικρές προτάσεις. Με αυτό κατά νου, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Λακωνικός γιατί θεωρεί πως κάθε mc με μόνο περιορισμό τα μουσικά μέτρα προσπαθεί να συμπτύξει όσα έχει να εκφράσει και να βγει ένα νόημα μέχρι το τέλος του κομματιού.

Ως αφετηρία χαρακτηρίζετε η κυκλοφορία του EP “Από βάπτισμα πυρός” το 2010 μαζί με τον Innovative όπου και έστησαν το συγκρότημα ”Στιλέτα”. Με έδρα το Ρέθυμνο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο ”RethPresent Festival” της GoodView(2011,2013,2014) όπου και γνώρισαν καλύτερα τους Δ.Ι.Α , Παράνοια, Στιχομυθία & Βρώμικο Νότο. Η στενή φιλία , όπου αναπτύχθηκε, εκείνο το χρονικό διάστημα με τον Loopatic υπήρξε και η αφορμή για να ενταχθούν ως συγκρότημα στην ανεξάρτητη μουσική ομάδα Art Of Raw Records το 2016.

Ως Apeitharxos Pistos και μέσα από το Hip Hop Dromologio , δεν έχουμε από το να εκφράσουμε ένα απόλυτο respect στον ”Λακωνικό” και στα αλάνια, όπου προσπαθούν σε δύσκολους καιρούς για την Hip Hop κουλτούρα μας, να το κρατάνε ζωντανό και ψηλά σε μια ακόμη ”υποτιθέμενη” για άλλους επαρχία.

Albums :
1)Στιλέτα – Από βάπτισμα πυρός (2010)
2)Crystal Reth (2015) Link for Download : https://bit.ly/2VnAKGJ
3)Loopatic – Ενός τρελού φωνή (2017) Link to listen : https://bit.ly/2VmAMi9

-Συμμετοχές :
1) Λακωνικός & Wone https://bit.ly/2KdiCdD
2) Λακωνικός & Loopatic https://bit.ly/34z5Z5R
3) Διάφορες Συμμετοχές https://bit.ly/2K1hTMm

-Social Media :
Instagram : https://www.instagram.com/lakwnikos/
Facebook : https://www.facebook.com/lakwnikos
YouTube : https://www.youtube.com/brazilianos999
Soundcloud : https://soundcloud.com/lakwnikos999
WordPress : https://lakonikosmc.wordpress.com/

Επιμέλεια άρθρου : Apeitharxos Pistos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *