Άρθρο Λιθοξόος

Άρθρα
Spread the love
711 Views

Άρθρο Λιθοξόος

Ο Λιθοξόος (Κωνσταντίνος) γεννήθηκε το 1991 γέννημα θρέμμα Π. Φαλήρου. Το nickname του δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από την ετοιμολογία του (αυτοί που έπαιρναν την λίθο και της έδιναν μία ”χρήσιμη” μορφή) και όπως δήλωσε στον Apeitharxo Pisto από την εκπομπή Hip Hop Dromologio ”Εγώ λοιπόν παίρνω τη σκέψη και το συναίσθημα που στην εποχή μας έχουν πάει σε δεύτερη μοίρα και προσπαθώ να κάνω κάτι χρήσιμο με αυτά. Να δώσω ιδέες, νοήματα, συναισθήματα”.

Οι πρώτες του ρίμες άρχισαν να αποτυπώνονται στο χαρτί από τα σχολικά χρόνια του γυμνασίου, έχοντας επιρροές από ΑΓ, TXC, FFC και γενικά από reggae, soul, funk, jazz.
Ξεκίνησε solo, δίχως να έχει στην πλάτη του κάποιο παρελθοντικό crew, πράγμα που σημαίνει ότι μπαίνει φορτσάτος στην Hip Hop κουλτούρα, οπλισμένος με πύρινο μυαλό και καθαρές ρίμες που ”διχοτομούν” κάθε τι βρεθεί στο πέρασμα του.

Αυτό φαίνεται καθαρά και στο πρώτο του δίσκο με τίτλο ”Τζαζ-Κυκλοθυμία” τολμώντας να τιθασεύσει τις ρίμες του σε τζαζ ρυθμούς και όχι μόνο. Το ”πείραμα” πέτυχε.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 2020 στο Mixdown Studio με επιμέλεια του ήχου από τον JKOne και ομολογουμένως, κάθε του κομμάτι είναι και ένα masterpiece, αναφέροντας ένα τετράστιχο :

”Εεε οοο , και πάμε εεε οοο
Είναι η κουλτούρα μας, είναι η κουλτούρα μας
η πυγμή μας η αλητεία μας και η σούρα μας
Εεε οοο , και πάμε εεε οοο
Είναι η αγάπη μας είναι η ιστορία μας
Είναι η ψυχή μας απ’ τα εφηβικά θρανία μας”

Επίσης, συνεργάστηκε με τον 3rdeye revolution για τα γραφιστικά και για το post production με την Maingraph και συγκεκριμένα με τον Λευτέρη Παπούλια.
Με προσωπική άποψη και πείρα, σίγουρα μας περιμένουν μελλοντικά-δυναμικά-ξεχωριστά tracks με νέες μουσικές υφές από τον Λιθοξόο.Ακούστε τον και τα συμπεράσματα δικά σας.


Κανάλι youtube : https://www.youtube.com/channel/UCdwW4z-vmosYU25ZbAtF2tQ
instagram : https://www.instagram.com/lithoksoos/?fbclid=IwAR1Ef88eJGxt1Gb_8YLim89AAtuIw5724O2sQqkLZqxRFVkAv9XQy_P5I64
facebook : https://www.facebook.com/lithoksoosHipHopMovement/?eid=ARAQTUfMk-ILdDk3ftqTrRwi5Tb2NoXwxAYCXQTO2_6JWOrQOH8Z40nMbo_9mRHyZuqoBFOmCXyTRl1K

επιμέλεια Άρθρου : Apeitharxos Pistos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *