Άρθρο ‘’ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ’’

Άρθρα
Spread the love
631 Views

“ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ”, ένα crew από δύο αδέρφια τον Fnk (Σάββα) και το Μεθυσμένο ξωτικό (Βαγγέλη), γεννημένοι στα Άνω Λιόσια με μεγάλη καψούρα για την hip hop κουλτούρα. Οι ” ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ” δημιουργήθηκαν ένα χρόνο πριν και η ονομασία για αυτό το crew, είναι η ερμηνεία που αντιπροσωπεύει η λέξη αυτή.. (Μανιφέστο είναι η γραπτή διακήρυξη πολιτικού κοινωνικού η καλλιτεχνικού περιεχομένου, όπου αναφέρονται οι βασικές αρχές ενός κινήματος ή εκφράζονται διαμαρτυρίες για μία δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί..). Ο Fnk γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1988, ενώ ο αδερφός του, το Μεθυσμένο ξωτικό γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1992.

Ο Fnk μπήκε στην rap αναζήτηση το 1998, τότε που υπήρχε μια εκπομπή στο ραδιόφωνο Atlantis και πρώτο άκουσε τους ΖΝ και το κομμάτι ” Στην χώρα των καλύτερων MC’s”. Από τότε μέχρι και σήμερα είναι, όπως δηλώνει εδώ στο hiphopdromologio.gr φανατικός ακροατής τους. Ο ίδιος έχει επηρεαστεί από πολλά σχήματα και καλλιτέχνες κατά καιρούς και άρχισε να γράφει τους δικούς του στίχους από την εφηβεία του. Την τελευταία δεκαετία ασχολείται πιο ενεργά, ιδιαίτερα από τότε που μπήκε στην ζωή του η σύνθεση παραγωγής η αλλιώς το beatmaking. Μέχρι σήμερα δημιουργεί μουσική και προσπαθεί να εξελίσσεται συνέχεια.

Το Μεθυσμένο ξωτικό ασχολήθηκε με την κουλτούρα του hip hop χάρη στον αδερφό του τον Fnk. Αρχικά ξεκίνησε με ΖΝ και ΑΓ, όμως οι επιρροές του ανά καιρούς άλλαζαν. Το 2007 ξεκίνησε να γράφει στίχους και έχει υπάρξει σε σχήματα, όπως ΟΚΧ, Μεθυσμένες Νότες, 12 Νοέμβρη, Φατρία των Άσωτων. Αυτήν την στιγμή έχει ετοιμάσει ένα solo με instrumental παραγωγές και ηχογράφηση – μίξη δικιά του.

Αυτήν την περίοδο δουλεύουν κάποια tracks με παραγωγή – μίξη δική τους, όπως και η ηχογράφηση, στο homestudio που έχουν δημιουργήσει. Με τον καινούριο χρόνο ίσως ξεκινήσουν το πρώτο τους δίσκο.

Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCoQG5ZtilEcPRS2dVP8vbnw?fbclid=IwAR2otmJoqlgAoAH5DCZaxh5Cx0QW8DOdG-EdbwE4jY6Onb69YQGME95TVJw
Facebook : https://www.facebook.com/musicasylumteam/

Επιμέλεια Άρθρου : nanysecret

2 thoughts on “Άρθρο ‘’ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *