Άρθρο Busta Rhymes (Trevor Taheim Smith, Jr.)

Άρθρα
Spread the love
396 Views

Άρθρο Busta Rhymes (Trevor Taheim Smith, Jr.)

Ο Busta γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από Τζαμαϊκανούς γονείς την Τζεραλντίν Γκριν και τον Τρέβορ Σμιθ στις 20 Μαΐου 1972. Η μουσική καριέρα του Busta ξεκινά στην ηλικία των 16 ετών όντας μέλος της χιπ χοπ ομάδας Leaders of the New School μαζί με τους συμπατριώτες του από το Λονγκ Άιλαντ Τσάρλι Μπράουν, Dinco D και τον Cut Monitor Milo.

Ξεκίνησαν της ηχογραφήσεις το 1989 και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους, με τίτλο “A Future Without a Past”, το 1991 με την δισκογραφική Elektra Records. Το 1993 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ με τίτλο “T.I.M.E. (The Inner Mind’s Eye)”.Λίγο αργότερα προέκυψαν εσωτερικά προβλήματα λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας του, καθώς επίσης και γιατί ο ίδιος δεν οδήγησε τα μέλη των LONS σε μουσικό φεστιβάλ, με κατάληξη το γκρουπ να διαλυθεί στο στήσιμο του Yo! MTV Raps.

Ο Busta αναδείχθηκε με μια σόλο επιτυχία το 1996, το “Woo Hah!! Got You All in Check” από το πλατινένιο του δίσκο The Coming. Το δεύτερο του άλμπουμ, When Disaster Strikes, κυκλοφόρησε το 1997, το οποίο είχε τις επιτυχίες “Put Your Hands Where My Eyes Could See” και “Dangerous”.

Το 1998, ο Busta ηχογράφησε το Extinction Level Event (Final World Front. Το κομμάτι “Gimme Some More” , το οποίο είχε τον ήχο του σάουντρακ της ταινίας Ψυχώ (Psycho) του Μπέρναντ Χέρμαν , έφτασε το νούμερο 5 στο τσαρτ του UK singles τον Ιανουάριο του 1999. Ο Busta έτυχε μεγαλύτερης υπερατλαντικής επιτυχίας τον Απρίλιο όταν το σινγκλ “What’s It Gonna Be?!”, με συμμετοχή της Τζάνετ Τζάκσον, έφτασε το US και το UK Top 10. Το άλμπουμ έκανε σημαντικότερη αίσθηση,για την ταχύτερη ερμηνεία που έχει ποτέ κάνει ο Busta, στο τραγούδι με τίτλο “Iz They Wildin Wit Us & Gettin’ Rowdy Wit Us?”, σε συνεργασία με τον Mystikal.Το 1998, ο Busta ηχογράφησε το Extinction Level Event (Final World Front. Το κομμάτι “Gimme Some More” , το οποίο είχε τον ήχο του σάουντρακ της ταινίας Ψυχώ (Psycho) του Μπέρναντ Χέρμαν , έφτασε το νούμερο 5 στο τσαρτ του UK singles τον Ιανουάριο του 1999. Ο Busta έτυχε μεγαλύτερης υπερατλαντικής επιτυχίας τον Απρίλιο όταν το σινγκλ “What’s It Gonna Be?!”, με συμμετοχή της Τζάνετ Τζάκσον, έφτασε το US και το UK Top 10. Το άλμπουμ έκανε σημαντικότερη αίσθηση,για την ταχύτερη ερμηνεία που έχει ποτέ κάνει ο Busta, στο τραγούδι με τίτλο “Iz They Wildin Wit Us & Gettin’ Rowdy Wit Us?”, σε συνεργασία με τον Mystikal.

Δισκογραφία :
-A Future Without a Past (1991) με τους Leaders of the New School
-T.I.M.E. (1993) με τους Leaders of the New School
-The Coming (1996)
When Disaster Strikes (1997)
-The Imperial (1998) με τους Flipmode Squad]]
-E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front (1998)
-Anarchy (2000)
-Genesis (2001)
-It Ain’t Safe No More|It Ain’t Safe No More (2002)
-The Big Bang (2006)
-Back on My B.S. (2009)

By : Apeitharxos Pistos