Άρθρο : MANDRAGORAS

Άρθρα
Spread the love
991 Views

Mandragoras (Βαγγέλης), γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από το Αγρίνιο. Η ιστορία του αρχίζει στο τέλος του 2003, όπου μια ομάδα 5 φίλων, με ηλικίες από 14 έως 16 χρονών δημιουργήθηκε για graffiti και μουσική. Το 2004 είχαν ήδη ετοιμάσει τα πρώτα τους 3 κομμάτια. Το όνομα τους; ” L.F.S CREW”.

Το πρώτο live έρχεται το 2005 και ακολουθούν ακόμα περισσότερα εώς το 2007, ώσπου ήρθε και το τέλος του συγκροτήματος αυτού. Ακολούθησε ένα ακόμα crew, εν ονόματι ‘ΔΙΔΥΜΟΙ ΑΠΕΙΛΗ’ , για δύο χρόνια, με πολλές ζωντανές εμφανίσεις επίσης. Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει μόνος του το μονοπάτι της hip hop μουσικής με το nickname “mandragoras mc”.

Όταν τον ρωτήσαμε εδώ στο hiphopdromologio ποιες είναι οι επιρροές σου από την hip hop κουλτούρα, μας απάντησε πως δεν συμφωνεί με την λέξη ‘επιρροές’, ‘αλλά αγαπημένα κομμάτια που μεγάλωσε μαζί τους’, όπως είναι οι txc, zn, ff.c, άλφα γάμα, σκιές), αργότερα, βήτα πεις και όπως ο ίδιος αναφέρει “ήταν και όταν ο κόσμος έμαθε περισσότερο την ραπ φάση”. Πλέον, αν και δεν ξεχνάει ποτέ την παλιά σκηνή, προτιμάει να ακούσει new school, boom bap και drill, και δεν τα πάει καθόλου καλά με το ελληνικό trap και η αιτιολόγηση του για αυτήν την άποψη είναι “γιατί δεν γίνεται σωστά και μόνο για αυτό”.

Έχει κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις με συνεργασίες, όπως με ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ, ZORO, ΒΕΒΗΛΟΣ, ΘΥΤΗΣ, ΑΥΛΟΣ, ΑΨΙΝΘΟΣ,CONSTANTINEG, MAD CLIP, TWINSANITY, NIO.STE, TUS, LA TIFUDIA, N.O.E, NEMBA, RAZASTARR, ΠΑΡΑΦΡΩΝ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ (FF.C) σε όλη την Αθήνα.

Αυτήν την περίοδο έχει βγάλει ένα ep με 4 κομμάτια και το album ονομάζεται ” ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ” ,είναι η μόνη ολοκληρωμένη δουλειά που έχει κάνει, όπως μας εξηγεί ο ίδιος και τα κομμάτια του μιλάνε για εκείνον και τις πιο σημαντικές στιγμές που έχει βιώσει στην ζωή του μέχρι τώρα. Θεωρεί πως το συγκεκριμένο album δεν έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα, όπως θα φανταζόταν εκείνος, από τον κόσμο και η αιτιολογία του για την άποψη του αυτή είναι ότι πλέον έχουμε προσαρμοστεί στο να βλέπουμε εικόνα (clip) και όχι να ακούμε την μουσική. Πιστεύει πως έχει χαθεί όλη η μαγεία του να ακούσεις κάτι και να το κάνεις μόνος σου εικόνα, να το φανταστείς…

instagram : https://www.instagram.com/mandragoras_mc/
youtube : https://www.youtube.com/channel/UCZt6jNPTnCJCl7t4nDe5L9w
facebook : https://www.facebook.com/mandragorasmc12

Επιμέλεια Άρθρου : nanysecret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *