Άρθρο Voodoo (Παράφρων Θίασος)

Άρθρα
Spread the love
521 Views

Voodoo (Παράφρων Θίασος)

 

Ο Voodoo (Γιώργος) γεννήθηκε το 1985 και ζεί Ζωγράφου. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη και ακόμα στυλοβάτης και εκπρόσωπος, πάνω από μια δεκαετία, του Παράφρων Θίασου.

Το nickname όπως μας δήλωσε μέσα από live interview την 13-03-2020 μέσα από την εκπομπή μας hip hop dromologio, προέρχεται από πριν ασχοληθεί ενεργά με την Hip Hop και συγκεκριμένα του το ”έβγαλε” φίλος, ο οποίος voodoo είχε ”προβλέψει” καταστάσεις και χαριτολογώντας επειδή είχε κουκλάκι με καρφίτσες…. ( ξέρετε εσείς, για κανέναν λόγο δεν πάμε κόντρα στον ”δικό μας” Γιώργο…) 

Το σχήμα Παράφρων Θίασος, δημιουργήθηκε το 2007, στην Λαμία, από τον Fugitivus. Ξεκίνησε σαν project (όντας φοιτητές) και σαν μια απόπειρα rap μουσικής με πραγματικά μουσικά όργανα. Η αρχική σύνθεση ήταν με μπάσο, πλήκτρα, κιθάρα και drums.

Στα τέλη του 2008, αλλάζουν τα μέλη σε όλα τα όργανα, αφαιρούνται τα πλήκτρα και σαν mc παραμένει ο Fygitivus και προσχωρεί ο Voodoo.

Ύστερα από τρία χρόνια και μετά από μεγάλη αποχή στον χώρο, γίνετε ακόμα ένας πειραματισμός όπου αλλάζει όλο το ύφος του Παράφρων Θίασος, όπου αφαιρούνται όλα τα όργανα και παίρνει την μορφή (έως και σήμερα) με κλασικό ράπ.

To 2015 o Fugitivus αποχωρεί για προσωπικούς λόγους και ο Παράφρων Θίασος από σχήμα γίνετε ομάδα με τα εξής μέλη : Voodoo (Mc), Cmos (beatmaker), Kidnapper (Mc, beatmaker,Dj), Ανομος (Mc) και μαύροι ορίζοντες crew με τους Διχως Χρωμα(Mc,Beatmaker) και Ασπρος Στιχος (Mc).

Σαν voodoo έχει κυκλοφορήσει διάφορα E.P., μεμονωμένα tracks  καθώς και αρκετές συμμετοχές όπου πρωταγωνιστούν: Μαύροι Ορίζοντες: Δίχως Χρώμα και Άσπρος Στίχος , Fugitivus, cmos, Kidnapper, Άνομος, blackace ( local state ), supreme (rns), ΛΟΥ, Adjust, , Delta-X και Onse.

Ο Voodoo σε συνεργασία με τον Δίχως Χρώμα (Μαύροι Ορίζοντες), κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2019, ένα single με τίτλο ”Double Trouble” αποτελούμενο με τρία tracks (πολύ δυνατό ”τρίαθλο”, παραπάνω από ένα απλό τόσο όσο) και στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσουν και την δεύτερη δουλειά τους ως ”Double Trouble”  καθώς και νέας συλλογικής δουλειάς – tracks, της ομάδας Παράφρων Θίασος. 

Ψαγμένοι παίχτες της underground  σκηνής με ατόφια ρήμα. Αναμονή, λοιπόν για νέες τους κυκλοφορίες.

Κομμάτια τους μπορείτε να ακούσετε εδώ YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCQqkB34UTcpgFI_lxXBzQNQ

 

Επιμέλεια άρθρου : Apeitharxos Pistos

 

 

Επιμέλεια άρθρου : Apeitharxos Pistos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *